T -art      tomeloze kunst

 T -ART

 tomeloze kunst knst

Opdrachten

Naast vrij werk, maak ik ook beelden, in opdracht, voor speciale gelegenheden. Dit kunnen jubilea zijn, herinnerkunst, geboorte enz.

Dit gebeurt in nauwe samenspraak met u als opdrachtgever: wat is de gelegenheid, wat beweegt u, wat wil u uitdrukken met het beeld?

ik probeer dat volgens de volgende stappen te doen.

We hebben een gesprek over wat de gebeurtenis betekent, wat het beeld zou moeten weergeven of uitspreken. In geval van een herdenkingsbeeld spreken we over de overledene. Wat was het voor een mens, wat inspireerde hem of haar, wat bracht diegene in beweging?  Welke herinnering aan hem / haar wilt u uitbeelden in een beeld?

Misschien heeft U schetsen, ideeën of voorbeelden. 

Aan de hand van een wasmodel maak ik een voorbeeld, om zo tot een beeld te komen wat de gelegenheid/gedachte enz, zo goed mogelijk weergeeft, eventueel wordt dit wasmodel aangepast.

De volgende stap is dat ik het beeld in was afrond en dit wordt u voorgelegd, en natuurlijk krijgt u de tijd om definitief te besluiten om het beeld te laten gieten in brons.  

Na het gieten slijp, frees en bewerk ik het brons. Tenslotte breng ik met vuur en chemicaliën de kleur op het beeld. 

Vaak staat een beeld op een sokkel; aangezien deze per plek en beeld verschilt, is de besproken prijs zonder sokkel. Wel heeft elk beeld bevestigingsmogelijkheden om het beeld goed vast te zetten op een ondergrond.

Natuurlijk kan ik ook de sokkel leveren.

 

©cordentoom2018