T -art      tomeloze kunst

 T -ART

 tomeloze kunst knst

Opdrachten

Naast vrij werk, maak ik ook beelden, in opdracht, voor speciale gelegenheden. Dit kunnen jubilea zijn, herinnerkunst, geboorte enz.

Dit gebeurt in nauwe samenspraak met u als opdrachtgever: wat is de gelegenheid, wat beweegt u, wat wil u uitdrukken met het beeld?

Aan de hand van een wasmodel proberen we, samen, tot een beeld te komen dat de gelegenheid zo goed mogelijk recht doet.  ik probeer dat volgens de volgende stappen te doen.

We hebben gesprekken over wat de gebeurtenis betekent, wat het beeld zou moeten weergeven of uitspreken. In geval van een herdenkingsbeeld spreken we over de overledene. Wat was het voor een mens, wat inspireerde hem, wat bracht diegene in beweging?  Welke herinnering aan hem / haar wilt u uitbeelden in een beeld?

Misschien heeft U schetsen, ideeën of voorbeelden. 

De volgende stap is dat ik het gekozen beeld op ware grootte in was weergeef. Dit wordt u voorgelegd, en natuurlijk krijgt u de tijd om – na wijzigingen of aanvullingen – te besluiten om het te laten gieten.  

Het karakter, de zeggingskracht, de vorm van het beeld bepaalt vaak de buitenkant van het beeld. Is ze glad gepolijst, mat of hoogglans, heeft ze een ruwe buitenkant?   Het beeld zelf, maar ook de plek waar ze komt te staan, bepaalt welk patina [= kleur] het beeld krijgt.

Het beeld wordt gegoten bij de kunstgieterij in Zutphen.

Na het gieten slijp, frees en bewerk ik het brons. Tenslotte breng ik met vuur en chemicaliën de kleur op het beeld. 

Vaak staat een beeld op een sokkel; aangezien deze per plek en beeld verschilt, is de besproken prijs zonder sokkel. Wel heeft elk beeld bevestigingsmogelijkheden om het beeld goed vast te zetten op een ondergrond.

Natuurlijk kan ik ook de sokkel leveren.

 

©cordentoom2018